Alhambra

Žaidimo statistika:
Boardgamegeek.com reitingo vieta: 171
Žaidėjų skaičius: 2-5
Žaidimo laikas: ~60 min
Žanras: Ekonominis, miesto statyba

alhambra turinys Virstame statytojais, architektais ir keliaujame pas ispanų maurus statyti vienų iš gražiausių (žmonės taip šneka, pats nemačiau) rūmų pasaulyje – Alhambrą.
Žaidimo tikslas – pastatyti didesnius rūmus nei priešininkas. Žaidime yra 4 rūšių valiutos ir 7 rūšių pastatai. Taigi už pinigus pirkdamas pastatus, juos jungi į vieną visumą ir to dėka augini savo Alhambrą. O su pinigais žaidime reikia atsargiai. Reikia stengtis pastatus pirkti lygiai už tokią sumą, kiek ir kainuoja tas ar anas pastatėlis. Jei sumoki lygiai tiek, turi teisę į dar vieną žingsnį (arba pasiimti pinigų, arba atlikti dar vieną pirkimą arba perplanuoti savo Alhambrą), o sumokėjus daugiau (mažiau, deja, negalima) apart to, kad įsigyjai pastatą veiksmų daugiau atlikti negalėsi (ir net grąžos negausi). Pastatai į Alhambros kompleksą irgi statosi ne bet kaip. Kai kurie pastatai turės išorinę sieną, kai kurie ne. Išorinė siena irgi svarbu, negana to, kad kortelės su pastatais būtent ir jungiamos pagal tai ar yra siena ar ne, už sienos ilgumą gauni dar ir papildomus taškus, kurie svarbūs paskelbiant nugalėtoją. Va čia ir pasimatys loginis mąstymas ir periferinis matymas.
alhambra situacija
Žaidimo metu du kartus skaičiuojama kiek ir kokių pastatų kiekvienas žaidėjas turi, pagal tai gauna atitinkamą kiekį taškų. Aišku finalinis tašku skaičiavimas vyksta žaidimo pabaigoje, bet ir tie pirmieji yra gana svarbūs, tad planuokite viską nuo pat pradžių.
Žaidimas galbūt nėra labai azartiškas, bet įtraukiantis tikrai. Reikalauja daug mąstymo, planavimo kelių ėjimų į priekį. Kauliukų nėra, tad sėkmės faktorius čia nedidelis.
Mano vertinimas (vertė 10 balų sistemoje) ir trumpi komentarai:
Bendravimas su kitais žaidėjais: 1 – Tai „taikus“ žaidimas. Žaidimo eigoje priešininkui kenkti negali. Taip pat jokių derybų ir mainymosi su kitais žaidėjais. Kiekvienas žaidžia sau ir stato tik savo miestą.
Sėkmės ir strategijos santykis (%) 20/80 – Sėkmės faktorius nedidelis, bet vis dėlto jis yra. Nors tu gali rinktis pirkti vieną iš 4 pastatų, bet žaidime gali susiklostyti taip, kad kai ateis tavo eilė jie bus būtentt tau nelabai reikalingi ar labai brangūs. Taip pat pinigų gavime irgi egzistuoja sėkmės dalykas. Bet reziumuojant viską vis dėlto pergalę lems ne sėkmė, o sugebėjimas planuoti tiek pastatus, tiek savo pirkinius.
Sudėtingumas – 5. Išaiškinti taisykles naujokui nėra sunku ir pradėdamas žaisti tikrai nesijaus autsaideriu tarp patyrusių žaidėjų.
Bendras vertinimas – 6. Įdomus, gana intelektualus žaidimas. Vis dėlto turbūt trūksta komunikacijos tarp žaidėjų bei nėra galimybės įtakoti (kenkti) kitų žaidėjų išsivįstimo.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos