Mamma Mia!

Žaidimo statistika:
Boardgamegeek.com reitingo vieta: 546
Žaidėjų skaičius: 2-5
Žaidimo laikas: 30 min
Žanras: Kortų žaidimas, maisto gaminimas

Mammamia1 Šį kartą Jūsų dėmesiui linksmas, greitas ir nesudėtingas kortų žaidimas „Mamma mia!“. Žaidimo autorius Uwe Rosenberg sukūręs tokius mėgstamus žaidimus kaip „Bonanza“ ar pastarųjų metų topą „Agricola“. Kaip jau minėjau tai yra kortų žaidimas, kuriam nereikia žaidimų lentos. Ir ploto daug nereikia. Tad tai puikus žaidimas pasiimti į kelionę ir pažaisti kur autobuse ar oro uoste laukiant lėktuvo. Kažkokių strategijų didelių šiame žaidime nerasime, čia reikia tik geros atminties ir skaičiavimo. Taisyklės labai paprastos: tereikia žaidėjams paeiliui į „krosnį“ dėti įvairius picų komponentus. Kai jau junti ar apskaičiavai, kad „krosnyje“ yra konkrečiai picai reikalingi ingredientai, dedi į ją ir picą. Kai bus išnaudotos visos komponentų kortos, „krosnis“ atidaroma ir žiūrima kurios picos iškepė, kurios ne. Laimės tas kas bus iškepęs daugiausiai picų po 3 tokių ratų. Nors kaip minėjau strategijos šiame žaidime nėra, bet vis dėlto galima šiek tiek ir pastretaguoti. Esmė, kad kai traukiamos iš „krosnies“ picos, reikiamus ingredientus tavo picai galima primesti ir iš turimų rankose kortų. Va čia ir atsiranda erdvė šiek tiek pastretaguoti ir pablefuoti. Galima bandyti dėti į „krosnį“ picą, kai žinai, kad reikiamų ingredientų joje dar nėra, tiesiog tada reikia stengtis, kad trūkstami produktai rato pabaigoje būtų tavo rankose.
Beje su lietuviškomis taisyklėmis šį žaidimą galima rasti ir parduotuvėse. Tuo pačiu metu jį išleido 2 kompanijos: „Kadabra“ ir „Brain Games“. Tai va jei sumastysite pirkti žiūrėkite, kad tai būtų „Brain Games“ leidimo. Gausite normaliai atspausdintas, spalvotas lietuviškas taisykles (o ne atšviestas kaip pas konkurentus). Be to „Kadabros“ lietuviškose taisyklėse dėl keleto maketavimo ir vertimo klaidų taisyklės tampa sunkiai suvokiamos. Jei jau įsigyjote „Kadabros“ išleistą, siūlau iš „Brain Games“ atsisiųsti taisykles ir mokintis žaisti pagal jas.

Mammamia2

Mano vertinimas (vertė 10 balų sistemoje) ir trumpi komentarai:
Bendravimas su kitais žaidėjais: 4 – Ingredientus dedate į bendrą krosnį. Picas kepate kartu. Bet čia visas bendravimas ir baigiasi, jokių mainų, pirkimų ir derybų šiame žaidime nerasite
Sėkmės ir strategijos santykis (%): nevertinu – Strategijos šiame žaidime beveik nėra, sėkmės faktorius irgi mažas (nors ir traukiamos kortos). Viską lemia atmintis. Kuo daugiau sugebėsi įsiminti, tuo daugiau šansų pergalei.
Sudėtingumas – 3. Žaisti gali ir penkiametis, taisyklių paaiškinimui sugaišite max kelias minutes
Bendras vertinimas – 5. Gerai žaisti kelionėse (dėl kompaktiškumo), arba šiaip kai norisi greitos, nesudėtingos žaidimų partijos. Rimtam pažaidimui šis stalo žaidimas netinka.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos