Stalo žaidimų pirkimas

Pastaba: Šis straipsnis tikrai nėra reklaminis. Iš paminėtų subjektų tikrai negavau jokio užsakymų juos girti, ar peikti konkurentus. Viskas kas čia pasakyta yra tik asmeninis mano patyrimas ir noras juo pasidalinti su kitais.

Stalo žaidimai Lietuvoje tikrai populiarėja. Dabar jau nelaikoma, kad tai tik mažų vaikų užsiėmimai ir daug kas žino tikrai daugiau nei „Monopolis“ ar „Alias“. Ką daryti jei noriu įsigyti vieną ar kitą žaidimą? Čia rasite keletą patarimų.

1. Pirkimas internetu užsienyje.
Perkant internetu stalų žaidimų kainos tikrai mažiausios. O pasirinkimas tikrai didžiausias. Tik patarėjas čia bus internetas. Bet visai patogu pagooglinti apie sudominusį žaidimą, paskaitinėt atsiliepimus apie juos. Didžiausia problema perkant internetu užsienyje – atsiuntimo kaina. Taip jau yra, kad tokiu būdu geriausia pirkti iš JAV. Ten žaidimai pigiausi. Perkant Europoje jų kaina skaitine reikšme bus vienoda ar net didesnė nei JAV, tik valiuta jau bus euras, ar svaras. Bet stalo žaidimai kaip taisyklė užima daug vietos ir nėra lengvi, tad siunčiantis iš Amerikos koja kišą atsiuntimo kaina. O ji gali siekti 100 USD ar daugiau. Todėl tokiu būdu verta pirkti tik tada kai planuojate investuoti į žaidimus kiek daugiau ir perkate iš karto daugiau nei 4-5 žaidimus, arba jei norite ir ieškote įsigyti kokį retesnį, Lietuvoje neparduodamą žaidimą. Iš gausybės JAV pardavėjų galbūt galėčiau rekomenduoti šį. Kiek žiūrinėjau geriausias kainos santykis yra būtent pas juos. Pats šią savaitę vieną partiją užsisakiau ir gavus siuntą galėsiu labiau panagrinėti šį pirkimo būdą.

2. Pirkimas internetu Lietuvoje.
Lietuviškos parduotuvės internete dideliu pasirinkimu pasigirti negali. Paminėsiu dvi tokias parduotuves:
Pigu.lt – siūlo tai ką veža Lietuviškieji tiekėjai. Pasirinkimas nedidelis. Tituliniame puslapyje net nėra nuorodos į stalo žaidimus – nei prie žaislų, nei prie laisvalaikio, nei prie žaidimų (ten tik kompiuteriniai). Randami tik paieškos laukelyje įvedus „Stalo žaidimai“. Kainos didelės. Jos didesnės net nei specializuotoje parduotuvėje (pvz: „Ticket to Ride“ pigu.lt – 139 Lt, tas pats žaidimas „D6“ parduotuvėje – 129 Lt) plius įvertinant labai didelę pristatymo kainą (1 proc nuo užsakymo vertės, bet ne mažiau 9 Lt) manau, kad pirkti ten tikrai neverta.
Pirktuve.lt – čia pasirinkimas didesnis. Aplamai šis pardavėjas labiau panašėja į specializuotą, pardavinėja ne beleką, tad surasti ko ieškai, arba šiaip peržiūrėti yra žymiai patogiau. Žaidimų kainos už pigu.lt yra ženkliai pigesnės (tas pats „Ticket to Ride“ – 125 Lt). Pristatymo kaina 5-10 Lt. Tad jei negyvenate Vilniuje pas juos užsakinėti galima.

3. Pirkimas prekybos centruose
Dabar jau ir čia galima nusipirkti stalo žaidimų. Aišku tik didžiuosiuose ir tik tai ką siūlo lietuviški tiekėjai (faktiškai vien „Brain Games“, „Kadabra“ ar „Taktik“ siūlomi žaidimai). Aišku konsultacijos čia negausite. Turite patys žinoti ko norite. Čia pirkti siūlyčiau tik per akcijas ir nuolaidas žaislams (stalo žaidimai prisikiriami šiai kategorijai). Tada atsiranda galimybė tikrai pigiau įsigyti žaidimų. O šiaip ieškoti kuom papildyti kolekciją juose neverta.

4. Pirkimas žaislų parduotuvėse
Čia irgi pasirinkimas tas pats kaip ir prekybos centruose. Kainos dažnai būna net didesnės. Dažnai pardavinėjami tik vieno tiekėjo žaidimai, pvz. „Žaislų planetoje“ rasite tik „Taktik“ žaidimus („Monopolis“, „Risk“), „Limpopo“ – „Brain Games“ žaidimus. Pardavėjos apie juos dažniausiai nežinos nieko, todėl konsultacijų nesulauksite.

5. Pirkimas specializuotose tinklinėse parduotuvėse
Tokias parduotuves galima rasti didžiuosiuose prekybos tinkluose. Yra du tokie tinklai „Galvosūkių pasaulis“ ir „Hobby Shop“. Jose pasirinkimas jau bus neblogas, pardavėjas jau žinos kas tai yra stalo žaidimas ir gal net bus sužaidęs tai ką jūs norite įsigyti. Labai didelis minusas abiems šioms parduotuvėms už tai, kad neturi normalaus web’o puslapio. Kainos dažniausiai bus nemažos (išlaikyti parduotuvę dideliam prekybcentryje vis dėlto kainuoja), bet ne aukštesnės nei žaislų parduotuvėse. Patogu čia pirkti, nes ilgas darbo laikas, dirba savaitgaliais ir šiaip būna šalia kitų tuo metu reikalingų parduotuvių.

6. Specializuotos parduotuvės
O šitas išgirsiu ir pareklamuosiu labiausiai. Čia labai gausus žaidimų pasirinkimas, pardavėjas tikrai žinos apie žaidimus. O labiausiai žavi galimybė tuoj pat atplėšti pakuotę ir su šeimininku (juk sakiau jie viską žinos apie žaidimus) sužaisti vieną kitą partiją. Tuo pačiu nereikės vargti studijuojant taisyklių. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad dar nė karto savarankiškai studijuodamas taisykles iš pirmo karto „teisingai“ nesužaidžiau žaidimo. Visa būna visokių niuansų, kurių neįskaitai. Tokias parduotuves žinau dvi ir abi jas rekomenduoju:
D6 – Parduotuvė kur labai gausu stalo žaidimų. Savininkas Rudolfas visada mielai priims, patars, pamokins. Ji randasi Vilniaus senamiestyje. Kainos tikrai nėra didelės. (žr. palyginimą apie interneto parduotuves Lietuvoje). Visų pirma jei norite nusipirkti stalo žaidimą ir nežinote ko norite verta kreiptis čia. Taip pat verta čia kreiptis, jei norite populiaraus, bet lietuviškų tiekėjų nevežamų žaidimų. Aplamai, čia verta užsukti bet kada. Nevilniečiams yra galimybė įsigyti žaidimus internetu.
Dar viena labai gera vieta įsigyti stalo žaidimą yra pas Rikį. Aišku galbūt kažką trikdys tai kad norint nusipirkti žaidimą reikia užeiti pas žmogų į butą. Bet patikėkite, Mindaugas, yra tikras stalo žaidimų fanas ir tikrai patars, pamokins ir vietoje suloš žaidimo partiją. Beje, kainos pas jį tikrai geriausios Lietuvoje, tik gal būt pasirinkimas mažesnis, nei „D6“. Taip pat yra galimybė nusipirkti internetu. Dar vienas didelis šios vietos privalumas – galimybė žaidimą išsinuomoti.

Žodžiu žaiskite, Lietuvoje galimybės įsigyti stalo žaidimą tikrai žymiai geresnės nei prieš keletą metų. O specializuotom parduotuvėm norisi palinkėti išgyventi šį sunkmetį, šitame tikrai nelengvame versle. Nes jūs daugeliui žaidėjų tikrai reikalingi.

2 Comments

Tomasbirželio 10th, 2010 at 11:03

manau nuvertini HOBBYSHOP pardavėjus. esu buvęs ir Vilniuje ir Kaune. Pardavėjai patys yra žaidimų žaidėjai, todėl lengvai gali papasakoti apie žaidimus.
tai, kad šis parduotuvių tinklas yra prekybcentriuose nenumuša jų vertės.
ir dar, bent jau Kaune HOBBYSHOP pats esu matęs, kaip pardavėjai žaidžia žaidimus kartu su pirkėjais.

Vilegruodžio 4th, 2011 at 22:34

Esu pirkusi stalo žaidimų iš Jav interneto puslapių (ebay, amazon) tačiau žaidimus perku per http://www.viaddress.com/ geriausias variantas kai žaidimų nesiunčia į Lietuvą ar žaidimai siunčiami tik JAV, tai tarsi tarpininkas. Siuntimo kainos tikrai geros, tad žaidimas su siuntimu (priklauso ar aukcione ar iš karto perkate) išeina tikrai pigiau nei perkant Lietuvoje.. Siūlau, nes neapvylė :)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos