Pasidaryk pats. Zombie Plague

Šiandien pasiūlysiu pasidaryti žaidimą patiems. Zombie Plague tai jau žaidimas klasika, kas įdomiausia jis yra platinimas laisvai ir visi kas netingi gali žaidimą pasidaryti pats. Nors Lietuvoje yra bandančių iškišti šį žaidimą kaip autorinį. O kad būtų dar smagiau aš adaptavau žaidimą lietuvių kalba. Kaip ten bebūtų smagiausia žaisti gimtąja kalba. Žaidimo aprašymą galite rasti kolegos tinklalapyje.
Ko reikia žaidimui? Visų pirma lentos. Ją sudaro 6, kiek mažesni nei A4 lapai. Ją galima atsipausdinti su spalvotu printeriu, paskui lapus priklijuoti prie kartono ir apipjaustyti.
Kortos. Jų nemažai. Jos padarytos juodai-baltos, kad būtų galima spausdinti ir nespalvotu printeriu. Aš jas atsispausdinau ant lipdukinio popieriaus ir išsipjovęs užklijavau ant nusipirktų pigiausių paprastų kortų, todėl jų formatas ir pritaikytas būtent tokioms kortoms.
Ko dar reikės?
– D6 kauliuko (bent 1) (manau tikrai rasite)
– Žmonių figurėlių (kiekis nustatomas žaidėjų. Kiekvienai figurėliai reikės tos pačios spalvos žaizdų žymeklio arba atskiro šešiabriaunio kauliuko. Kaip figurėles galima naudoti kitų žaidimų figurėles (pvz. labai tiktų “Carcassonne” meepl’ai, kareivėlius ir pan.)
– Zombių figurėlių – jų reikės penkis kartus daugiau nei žmonių figurėlių. Gerai būtų, kad visi zombiai būtų vienodi. Tai gali būti kareivėliai, kito žaidimo figurėlės, plastikiniai kamšteliai, ar bent jau šaškės.
– Barikadų žetonai – 15 vnt. Kažkas, kuom būtų galima pažymėti pastatytas barikadas. Galima iškirpti iš kartono stačiakampius, arba tam puikiai tiktų pvz., kelio pagaliukai iš “Katano salos naujakurių”.
– Sunaikintų sienų žymekliai – 10 vnt. Šiais žymekliais žymėsite sugriautas sienas. Galima atitinkamai pažymėti iškirptus iš kartono stačiakampius, ar naudoti kitų žaidimų komponentus (pvz kitos spalvos “Naujakurių” kelio pagaliukus).
Žaidimo taisyklės, žaidimo lenta ir kortos spausdinimui guli boardgameclub.eu puslapyje.
Tai tiek. O žaidimas tikrai smagus ir azartiškas.
Aišku tekstuose, kortuose gali būti palikta klaidų, jei ką sužiūrėsite, praneškite. Pataisysiu.
Žaidimo taisyklių irgi yra nemažai variantų. Aš panaudojau, mano manymu, klasikines taisykles.
Žaidimo lentų irgi rasite nemažai. Kad ir boardgamegeek.com puslapyje.
Įdomu būtų žinoti ar kas pasidarys šį žaidimą. Jei tokių bus nemaža,i planuose yra adaptuoti serijai „pasidaryk pats“ dar keletą žaidimų. Kad ir tokį, kur daug teksto „Supe Munchkin“.
Gero visiems laiko prie žaidimo lentos!

16 Comments

deviserspalio 21st, 2010 at 15:57

Reiks gal bandyti pasidaryt… Bet norėjau pasiteirauti dėl to lipdukinio popieriaus. Niekada neteko su juo susidurti, įdomu, ar ant jo spausdina tik tam tikri spausdintuvai ar visi? Atsiprašau už neišmanymą :(

deviserspalio 21st, 2010 at 16:02

Ir dar… Man pasirodė, kad vienas puslapis kortų ( kur yra veikėjai: baikeris, karatistas, detektyvas..) yra išverstas neaiškiai, t.y. nelabai aišku, kas ten parašyta.

Tuzikspalio 21st, 2010 at 16:17

boardgameclub.eu puslapyje radau tik Zombiue plague taisykles.pdf (Zombie Plague lietuviškos taisyklės) ir zombie_plague_lenta.pdf (Žaidimo lenta) o kortu nera =[ arba neradau =]

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 21st, 2010 at 16:20

Lipdukinį popierių ima visi printeriai, tiek lazeriniai, tiek rašaliniai. A4 formato tokio popieriaus galima nusipirkti bet kurioje kanceliarinių prekių parduotuvėje.
Dėl personažų kortų – ten techninis brokas, dabar jau pataisyta.
Tuzik – matyt buvai tuo metu, aki tryniau seną failą ir dėjau naują.

boardgamesspalio 21st, 2010 at 16:24

čia kažkokia kitokia žaidimo taisykliu „edicija“ nei aš žaidžiu.. Gal dar geresnė, reiks išbandyti. O aš kortas spausdinausi kitokias ir spalvotas. Ir žemėlapį kitom spalvom pieštą. Beje žemėlapiai yra dar 3 mažiausiai. Ir ko tikrai pasigedau taisyklėse, tai galimybės laimėti žaidimą randant rūsį.
O leidimas herojams ir zombiams vaikščioti įstrižai, man nepasitvirtino.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 21st, 2010 at 16:36

Taisyklių variacijų yra nemažai. Bet kiek supratau šios populiariausios. Visada galima jas adaptuoti, naujinti. Rūsio žemėlapio čia nėra, jį galima susirasti atskirai, bet rūsio korta yra.

Kibirasspalio 21st, 2010 at 20:47

Zaidimas pasidarytas lygiai pries metus angliskas variantas. Pats tas zaisti Helowyno nakti. Dekui uz lietuviskas taisykles ir kortas.

arūnasspalio 22nd, 2010 at 10:48

Taisyklės.
Pradžioje: „Zombių figurėlės – jų reikės penkis kartus daugiau nei žmonių figurėlių“
Žemiau: „Žaidėjas-zombis pasiima sau 4 kartus daugiau zombių figurėlių, nei
žaidime dalyvaus žmonių figurėlių.“

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 22nd, 2010 at 11:12

Arūnai, čia viskas gerai. Pagal taisykles zombių skaičius maksimaliai gali būti 4 kartus daugiau nei yra žmonių. Todėl žaidimo pradžioje zombių žaidėjas ir pasiima sau 4 kartus daugiau jų. Bet yra zombių korta, kuri tą skaičių padidina iki 5, tad sužaidus ta korta, jis pasiima ir kitus, kad jų būtų jau 5 kartus daugiau.

arūnasspalio 22nd, 2010 at 14:46

Perskaičiau taisykles ir nesupratau pora dalyku:
1. Ėjimo tvarka. Ar Žmonės kiekvienas paeiliui atlieka savo 2 veiksmus, tada Zombis atlieka savo veiksmus su viena figurėle?
2. Jei žaidėjas atliko savo veiksmus, o kita šalia esantis nori pastatyti barikada kartu (panaudojant po 1 veiksmą) tai ar gali pirmasis jam padėti?
3. Daiktai ir ginklai gaunami tik apieškojus laukelį su kryželiu? Max. viena žmogus gali turėti 6 daiktus (nes tiek raudonu kryželiu yra lentoje)? Ir ar gali Žmogus pasiimti daiktų kortą jei jis stovi šalia laukelio su kryželiu horiz. arba vertik., bet tarpe yra siena?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 22nd, 2010 at 14:58

Aš pats nesu daug žaidęs, bet bandau atsakyti, kiek pats suprantu:
1. Žmonės kokia nori tvarka atlieka savo veiksmus ir jų ėjimas baigiasi, ateina zombių eilė. Zombiai irgi vaikšto kokia nori seka. Veiksmus gali atlikti visi zombiai esantys ant žaidimo lentos. Kai jie visi atlieka savo veikmus, jų ėjimas baigiasi ir tada vėl pradeda vaikščioti žmonės.
2. Jei žmogus tame ėjime jau išnaudojo visus savo veiksmus, savaime aišku, kad barikados satyti jau nebegali. Tad belieka antrajam žmogui išnaudoti abu savo turimus veiksmus ir pastatyti barikadą vienam, arba laukti kito ėjimo ir tada ją galės statyti dviese, panaudodamas kiekvienas po vieną savo veiksmą.
3. Taip daiktai gaunami tik apieškojus slėptuves (vietos pažymėtos kryželiu). Kai kurie personažai iš karto su savimi gali turėti kai kuriuos daiktus. Yra kortų, kur leidžia pasiimti daugiau daiktų, ar gauti jų papildomai. Per sieną joks žmogus negali paimti daikto, tad slėptuvės apieškomos tik kai stovi priešais laukelį su kryželiu ir tarp jo nėra jokios sienos.

deviserspalio 23rd, 2010 at 13:29

Noriu paklausti, ar vienas veikėjas turi atlikti visus savo veiksmus iš karto, ar gali pirmas veikėjas padaryti vieną veiksmą, antras veikėjas abu veiksmus, o paskui vėl pirmas antrą veiksmą?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 23rd, 2010 at 20:19

Na aš nesu šio žaidimo specialistas, tai galiu ir klysti.
Bet, žinant, kad kai kuriuos veiksmus galima atlikti komandiškai (panaudojant skirtingų žaidėjų veiksmus vienam tikslui), spėčiau, kad veiksmus žmonės gali atlikti bet kokia seka.

manesneraliepos 13th, 2011 at 20:07

gali ikelti daugiau žemelapiu?

manesneraliepos 14th, 2011 at 15:56

o galima šitą žaidimą kur nors nusipirkti?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisliepos 14th, 2011 at 16:02

Daugiau žemėlapių rasi boargamegeek.com.
Šio žaidimo nenusipirksi, jis yra tik print’n’play versijoje.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos