Kalėdos atėjo ankščiau. Mano „Secret Santa“ reikalai

Ką gi šiemet pas mane Kalėdos atėjo ankščiau. BGG akcija „Secret Santa“ man baigėsi. Šiandien radau pranešimą, kad mano siuntinys jau nukeliavo pas gavėją. O ir vakar vakare į duris pasibeldęs kurjeris pristatė žaidimą man.

Man teko dovaną išsiųsti į Singapūrą. Iš pradžių gavęs saviškį išsigandau. Kur tas Singapūras? Nuėjęs į boardsandbits.com puslapį pažiūrėjau kiek kainuotų siuntimas į Singapūrą… Na taip, labai daug. Pradėjau ieškoti parduotuvės arčiau. Ir gana greitai radau, kad ir Singapūre yra visai neblogas e-shop’as, su visai padoriomis kainomis. Pradėjau studijuoti jo wishlist’ą. Iš pradžių planavau, kad nupirksiu kokį vieną žaidimą ir na dar kokį paprastą kortinį ar papildymą. Bet pažiūrėjęs į jo wishlistą pagalvojau „oho“. Must heave grafoje vos du žaidimai, bet tokie geruliai „Railways of the World“ ir „Star Trek: Fleet Captains“. Na tokie tikrai geruliai. Love to heave grafa niekuo nenusileido, ten tokie epai kaip „Twilight Imperium“, „War of the Ring“ ir „Mansions of Madness“. Na nekuklūs norai. Bet gi Kalėdos. Iš viso šito ištrinkau „Railways of the World“, nes tai mano vienas iš mėgstamiausių žaidimų. Ką gi išrinkai, apmokėjau, išsiunčiau. Iš Lietuvos jam dar išsiunčiau atviruką su žiemišku Vilniaus vaizdu ir sveikinimu. Kol kas jokių atsiliepimų iš jo BGG puslapyje nėra, bet tik šiandien e-shopo, kuriame pirkau, puslapyje pirkinio informacijoje statusas pasikeitė į „Pristatyta“. Gal atsiliepimų dar bus.

Mano wishlist’o sąrašas aišku kuklesnis. Iš visų labiausiai labiausiai norėjau ‘Merchants and Maradeurs“, nors kad jį atsiųstų vilties daug neturėjau. Na nemažas juk jis. Kitas labai labai noriu buvo „Fresco“, norėjosi papildyti šeimyninių žaidimų šeima, kad būtų galima žaisti platesniame rate. Dar visai norėjau civilizacijos papildymo, na bet šitą tikėjausi gauti kaip priedą, o ne kaip pagrindinį žaidimą. Maniškis Secret Santa susisiekė su manim anonimiškai (BGG leidžia taip padaryti, aš matau, kad man rašo tiesiog Santa) ir paklausė ar mano wishlist’o sąrašas galutinis. Vėliau paklausė iš kur jam geriau pirkti dovaną. Patikrinau visas lietuviškas stalo žaidimo parduotuves, bet, deja, visose jose užsieniečiui pirkti labai sudėtinga. Nei viena nepriima mokėjimo per Paypal, o tik per vietinius bankus („Riki“ gal vis dėlto nesudėtinga paleisti apmokėjimą ir per Paypal’ą?). Tad man tiesiog teliko pasiūlyti žiūrėti ES šalyse. Nes vistik ES šalyse ir siuntimas pigesnis ir dėl mokesčių nereikia sukti galvos. Vėliau man atrašė, kad rado dovaną man Belgijoje ir, kad po poros savaičių laukčiau jos.

Laukti buvo smagu. Kasdien vis spėliojau kas ten gali būti. Ir kai vakar paskambino kurjeris, netvėriau savam kailyje. Ir štai tas momentas, kai atveža siuntinį. Dėžė nedidelė, tad supratau, kad ten vienas žaidimas. Siuntinyje gražiai įpakuota žaidimo dėžė, nuolaidos kuponas pirkiniui tame e-shope ir sveikinimo atvirukas.

Dar kyla mintis gal palaikyti iki Kalėdų? Bet kita mintis tuoj nuveja šią: „žiūrėk greičiau“. Atplėšiu paketą ir ten….

O taip, Fresco. Taigi Kalėdos į mano namus atėjo anksčiau. Beje iš kur mano siuntėjas nežinau iki šiol. Bet turiu įtarimą, kad jis iš JAV.

Ar apsimokėjo?

Šiaip ir BGG puslapyje rašo, kad neieškoti finansinės naudos.  Ir iš tikrųjų šios dvi savaitės buvo smagios. buvo smagu pačiam ieškoti kur pirkti, ką pirkti, rinkti ką pirkti. Buvo smagu laukti dovanos, spėlioti kas ten gali būti. Bet jei vis dėlto paskaičiuoti kaip materialistui, tai turbūt neapsimokėjo. Savo siuntiniui su siuntimu išleidau apie 200 Lt. „Fresco“ turbūt kainuotų mažiau. Bet kaip ten bebūtų pralošęs nesijaučiu nė trupučio. Tai tiesiog smagi akcija ir dovanoti yra smagu. Tad manau, kad tikrai joje sudalyvausiu ir kitais metais.

BGG puslapyje patiekiama statistika į kokias šalis keliavo siuntiniai. Lietuvos kol kas nėra. Na aš šiandien parašiau, kad gavau, tai vienas atsiras. O daugiau kas dalyvauja šioje akcijoje?

9 Comments

traukinukailapkričio 30th, 2011 at 9:02

gaila, kad matyt šiemet jau pavėlavau… skamba išties labai gundančiai! :)

flyingfox3lapkričio 30th, 2011 at 15:44

Aš dalyvauju. Mano taikinys jau gavo siuntinį. O aš kol kas dar nieko negirdėjau iš savo Secret Santa.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankislapkričio 30th, 2011 at 15:51

O kur siuntei?
Dar daug laiko liko, įdomu bus sužinoti ką gavai.

flyingfox3gruodžio 1st, 2011 at 14:00

Siunčiau į Didžiąją Britaniją.
Būtinai parašysiu, kai gausiu siuntinį.

flyingfox3gruodžio 27th, 2011 at 12:26

Jau gavau pirmą siuntinį ( sakė, kad bus trys). Jame buvo Pocket Rockets, toks neblogas filleris.

flyingfox3sausio 2nd, 2012 at 14:48

Na va, jau gavau visus siuntinius. Iš viso trys žaidimai – Pocket Rockets, Qwirkle ir Famiglia. Siuntiniai iš Vokietijos.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankissausio 2nd, 2012 at 14:57

Na visai neblogai. Įdomu būtų Famiglia įspūdžiai, mane domina visai paprastas žaidimas dviems. O pati ką siuntei?

flyingfox3sausio 3rd, 2012 at 13:54

Aš siunčiau Elder Sign ir Power Grid China/Korea, dar pridėjau lietuviško šokolado.
O Famiglia.. Jau žaidžiau keletą kartų ir kol kas labai patinka. Įdomu tai, kad reikia valdyti savo kortas, planuoti ėjimus, bet taip pat ir stebėti priešininko veiksmus, bandyti nuspėti kokios kortos jam reikalingos, kokių trūksta, nes yra neblogų galimybių jam kenkti. Taip pat ir ta gangsterių paėmimo iš “gatvės“ mechanika yra įdomi.. taisyklė, kad gangsterį “iš gatvės“ galima paimti tik naudojant du identiškus(tos pačios spalvos) vienu lygiu silpnesnius gangsterius šiek tiek riboja žaidėjo galimybes ir verčia dar daugiau planuoti.. Taip pat įdomios ir kiekvienos gangsterių šeimos savybės..
Na, žaidimo taisyklės labai paprastos, galima greitai išaiškinti, pats žaidimas ir netrunka ilgai, bet bent jau man yra tikrai įdomus ir , žaidžiant prieš rimtą oponentą, norint laimėti tikrai tenka pasukti galvą :)

[…] Boardgamegeek.com kasmet organizuoja gana smagų dalyką. Tai Secret Santa. Idėja labai paprasta. Jei nori dalyvauti užsiregistruoji ir lauki lapkričio 9 d. Per tą laiką savo BGG profilyje sudarinėji norų sąrašą. To labai nori, to nori, šito visai nenori. Atėjus tai dienai tu gauni vieno iš dalyvio koordinates ir jo norų sąrašą. Išrinkęs iš to sąrašo ką nors išsiunti jam. Lygiai taip pat tavo noru gavo kažkas kitas ir tau išsiunčia žaidimą. Dalyvavau šioje akcijoje pernai. Labai patiko. Galite paskaityti čia. […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos