Kalėdinė dovana skaitytojams – „Twilight Struggle“

Tampa tradicija su skaitytojais pasidalinti kokiu adaptuotu į lietuvių kalbą žaidimą, kurį galima pasidaryti pačiam. Šį kartą stalo žaidimas BGG reitinge Nr. 1 – „Twilight Struggle“. Tai politinės tematikos žaidimas apie kurį galima paskaityti čia.
Iš esmės jam daug ko nereikia, žaidimui naudojami tik kartoniniai žetonai, kortos ir lenta. Na dar reikės dviejų D6 kauliukų. Ką rasite parsiųstame faile:
Kortos.pdf – šiame faile yra geroji kortų pusė. Kortos čia kiek mažesnės nei įprastai (dydis 41×62 cm) išdėliotos ant A4 formato ir atrodo ne kaip originaliame žaidime. Vienam rusų puslapyje radau redizainintas kortas ir jos man pasirodė žymiai gražesnės, tad čia pateikiamos rusų sumaketuotos kortos.
Nugarele.jpg – kortų nugarėlės paveiksliukas. Visoms kortų nugarėlėms naudojamas tas pats piešinys. Čia tiesiog atspaustus su kortomis A4 lapus paleiskite spausdinti dar kartą, tik jau antrą pusę.
tokens1.jpg – žetonai. Aš juos paprastai atsispausdinu ant lipdukinio popieriaus ir klijuoju ant kartono. Po to tą kartoną susipjaustau. Čia žetonai sudėlioti ant A4 lapo.
tokens2.jpg – šių žetonų antra pusė. Viena pusė klijuojama vienoje pusėje, ši kitoje. Tik žiūrėkite kad sutaptų žetonai. (vienoje pusėje pvz mėlyno fono žetonas turi sutapti su kitoje pusėje tokios pačios reikšmės žetonu su mėlynais simboliais)
ZemelapisLT.jpg – žaidimo lenta. Jos formatas 84×54 cm. Dedama neskaidyta, gal kam bus patogiau spausdinti A3 formatu, o kam A4 formatu.
Twilight Struggle LT.doc – lietuviškos žaidimo taisyklės. Kiek sutrumpintas variantas, pilną anglišką nesunkiai manau rasite, kad ir tame pačiame BGG.
Siunčiamės čia.

Tai tiek. Gerų įspūdžių! Linksmų visiems švenčių!

6 Comments

Nesvarbugruodžio 23rd, 2011 at 9:17

Kiek operacijos taškų kainuoja įtakos išlyginimas?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisgruodžio 23rd, 2011 at 9:21

Vienas įtakos lyginimo bandymas – 1 operacijos taškas. T.y. jei, pvz, žaidi korta su 3 operacijos taškais, tai gali bandyti lyginti įtaką 3 kartus.

justinassausio 10th, 2012 at 13:36

gal galima gauti darbinius failus? :) ar tik jpg yra?
nes bandysiu spaustuvėj gamintis šitą, o reikia padaryt užlaidas ir šiek tiek tekstinių klaidų yra.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankissausio 10th, 2012 at 13:42

Yra kas yra, ne pats čia paišiau, viskas ištraukta iš interneto, tik pakeistas tekstas į lietuvišką.

Nesvarbuvasario 26th, 2012 at 19:19

O tai koks cia apskritai lentos formatas? A0 ar A1?

Pijonieriusrugsėjo 3rd, 2012 at 13:52

Kiek spaustuvėje atspausti kainavo? Ar bent žinot orientacines kainas?

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos