Ataskaita apie sužaistas partijas #4

Taigi ėjo ir praėjo šventės. Tikėjausi, kad per visą šventinį laikotarpį bus daug laiko stalo žaidimams, bet, deja, klydau. Ar visai nedaug išeiginių, ar svečių gausa, bet per Kalėdas neišėjo sulošti nei vieno žaidimo. Ir tik praeitą savaitgalį šiaip ne taip su žmona ištaikėm laiko kiek pasėdėti prie stalo žaidimų. Bet reikia grįžti prie Kalėdų. O gi tai, kad nuostabų Kalėdų rytą, po eglute radau štai kokias nuostabias dovanas!

Zooloretto
„Runewars“ dar vis neišbandytas, bet taisyklės jau perskaitytos, viskas daugiau ar mažiau aišku ir labai tikiuosi, kad šį savaitgalį išeis prisėsti prie šio stalo žaidimo. Labai nekantrauju. O „Zooloretto“ išbandyti išėjo. Savo kolekcijoje turime tokį kortinį „Coloretto“. Man ir žmonai jis visai patinka, bet tarp kitų, nuomonė apie jį yra įvairi. „Zooloretto“ sukurtas šio kortinio žaidimo pagrindu. Mechanika ta pati, tik vietoj spalvų čia atsiranda gyvūnai, tau tenka valdyti zoologijos sodą. Svarbiausia, kad viršelyje yra panda. O tai, pagal vieną kolegą, reiškia, kad yra geras žaidimas. Beje jis turi 2007 m. „Spiel des Jahres“ titulą.
Taigi, kaip ir sakiau, čia iš esmės „Coloretto“, tik yra keletas pagerinimų. Čia dar atsiranda monetos, jas gauni su ateinančiomis kortelėmis arba pilnai užpildęs kurį nors žvėrių gardą. Už monetas tu gali perstumdyti žvėris aptvaruose, nusipirkti iš kito žaidėjo sandėlyje esantį gyvūną, arba atsikratyti sandėlyje esančio savojo, galima plėsti aptvarus. Dar atsiranda kioskeliai, už juos žaidimo pabaigoje duodami taškai, be to jie duoda galimybę gauti taškus už žvėris, esančius nepilnuose aptvaruose. Beje žaidime, kurį platina „HobbyShop“ rasite ir lietuviškai išverstas taisykles. Tai ten yra netikslumas: žaidimo pabaigoje gauni po 2 taškus už kiekvieną kiosko tipą, o ne už kiekvieną kioską, kaip parašyta lietuviškose taisyklėse. T.y. jei pas tave du vienodi kioskai, tai gausi 2 taškus, o ne 4.
Sužaidėme dvi partijas, žaidėm tik dviese, tad čia žaidimas šiek tiek kinta. Visų pirma tai, kad atsiranda trys sunkvežimiai, kurie atveža gyvūnus. Tad žaidžiant visada vadovaujamės taktika, kad į sunkvežimį, kur telpa 1 gyvūnas, pasidedi tą, kuris tau tinka ir tada drąsiai dėlioji į kitus. Esant didesniam žaidėjų kiekiui ši taktika visai netinka, nes tada sunkvežimių būna tiek, kiek žaidėjų.
Tad puolėm apgyvendinti savo gyvūnus. Kadangi „Coloretto“ žaidę nemažai, daug klausimų nekilo. Tačiau vis tik čia strategija ir kiek skiriasi. Visų pirma reikia stengtis užpildyti aptvarus. Užpildžius aptvarą, gauni prizinių monetų. Labai teisinga taktika pirma užpildai 4 vietų aptvarą, tada žvėris iš jo perkeli į 5-vietį ir vėl pildai. Šiame žaidime gyvūnai kartais ir dauginasi. Dažnokai tas prieauglis būna nenaudingas ir jauniklių nebūna kur dėti. Bet viskas valdoma. Žaidimas tikrai nesudėtingas ir smagus. Rekomenduočiau jį ir šeimoms, žaisti su vaikais. Bus įdomu ir tėveliams, ir vaikams.

Fresco
Vis dar neatsižaidžiam ir šio žaidimo. Jis palieka tikrai gerą įspūdį, nors kažkada jau sakiau sau, kad eurožaidimų aš atsižaidęs. Šį kartą neskubėjau restauruoti freskų, o labiau rūpinausi dažais. Pirmuosiuose ratuose faktiškai tris darbininkus pakėlęs ankstų rytą variau pirkti dažus, vienas man maišė, o kitas uždarbiavo paišydamas portretus (ankstų rytą dažai brangiausi). Taip dariau 2 ratus, dažų prikaupiau nemažai, susimaišiau violetinių dažų (kurie yra vertingiausi ir turguje nenusipirksi). Po to jau leisdavau darbininkams pamiegoti, bet vis tiek 2 eidavo dažų. Jų nuotaika greit pakilo, atsirado dar vienas darbininkas. Ir ką. Taktika pasiteisino. Jau 4 ar 5-tame rate aš gerokai šoviau į priekį ir toliau pirmavau visą laiką. Žaidimas vis dar patinka, bet jau jaučiu reikia daryti sudėtingesnį, įvedant papildymus.

1 Comment

traukinukaisausio 5th, 2012 at 15:45

vava, aš irgi tą patį sakiau apie PANDAS :):)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos