Brain Games Eseno mugėje

Ne už kalnų ir Eseno stalo žaidimų paroda. Pati pati. Prisipažinsiu, kad pats nelabai domėjausi kas ten žadama naujo ir gero, bet užmetus akį, ji užkliuvo už vieno dalyko. Beveik savi, latvių „Brain Games“ pirmą kartą dalyvaus parodoje savarankiškai. Aišku mes jiems labai dėkingi už puikiai adaptuojamus žaidimus ne tik į latvių, bet ir į lietuvių kalbą. Visų pirma dėkingi už „Katano salos naujakurius“, ypač aš, juk būtent nuo ų ir prasidėjo mano stalo žaidimų manija. Paskutiniu metu iš jų pusės Lietuvoje nieko nesigirdėjo ir štai va naujiena.
Esene kompanija pristatys 4 savo naujus žaidimus. T.y. ne adaptuotus, o orginalius žaidimus. 3 iš jų sukūrė estų dizaineriai ir 1 latvis. Visi 4 žaidimai kiek supratau nesudėtingi kortiniai fileriai, bet vistiek smalsu kas ten per žaidimai.

AIR KING (2-4 žaidėjai, ~30 min)
Čia žaidėjai įsijaus į avia dispečerių rolę (oj patinka man lėktuvai) ir jų užduotis bus kuo greičiau nutūpdyti savo lėktuvus.

FOOD CHAIN (2-4 žaidėjai, ~10 min)
Čia žaidėjams teks sudarinėti įvairias maisto grandines, medžioti miško žvėris. Žaidimo esmė koks žvėris ką valgo.

CONSTRUCTION ZONE (2-4 žaidėjai , ~20 min)
Šiame žaidime teks varžytois statant pastatus. Žaidimo pradžioje ant stalo išdėliojami baziniai resursai, bus sudėtingesnių resursų turgus ir atverčiami pastatai, kuriuos bus galima pastatyti. Laimės tas žaidėjas, kuris pirmas pastatys reikalingą skaičių pastatų.

CENTRAL MARKET (3-5 žaidėjai, ~30 min)
Ant žaidimo viršelio vaizduojami Rygos turgaus pavilionai. Tai bus aukcionų žaidimas, tik jis nuo kitų aukcionų skirsis tuom, kad čia reikės mažinti statymus. Ir čia žaidimo tikslas prekes ne pirkti, o kuo pelningiau parduoti. Ir laimės būtent tas žaidėjas, kuris sugebės kuo naudingiau iškišti savo prekes.

Štai tokios Brain Games naujienos. Neabejoju, kad po Eseno visus šiuos žaidimus išvysime ir mūsų parduotuvėse. Tikiuosi, kad jie bus popouliarūs ir Brain Games nenustos leisti savo orginalius žaidimus.

4 Comments

arsonist's prayersspalio 2nd, 2012 at 12:48

o gal žinai, ar lietuviai buvo kada nors sukūrę ir išleido savų stalo žaidimų?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisspalio 2nd, 2012 at 13:01

Pats žinomiausias ir ko gero vienintelis lietuvių sukurtas žaidimas – Hey, That’s My Fish! Kurį dabar leidžia viena didžiausių stalo žaidimų leidykla Fantasy Flight Games.
Daugiau tokių žaidimų nežinau. Kažkada lyg ir lentynose buvo „Galingo burtininko sukviesti“ ar panašiai kažkaip, kiek pamenu RPG stiliaus. Bet apie jį dabar jokių žinių neturiu, BGG apie jį nieko nežino.
Dar buvo bandymų adaptuotą žaidimą iškišti, kaip savo originalų – Zombie Plague buvo stumiamas kaip originalus „Zombiai miegamajame rajone“, na ir monopolių ten visokios versijos.

wrspalio 2nd, 2012 at 21:07

Na bet viršeliai žaidimų tai tokie ypatingai nenuteikiantys :)

wrlapkričio 18th, 2012 at 14:24

Tomui Vaseliu patiko Construction Zone :) http://www.youtube.com/watch?v=Qnnn3YHCAog

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos