Car(d)cassonne

Cardcassonne Skelbiama, kad šiemet, stalo žaidimų parodoje Esene, tarp galybės naujų žaidimų bus pristatytas ir Car(d)cassonne. Taip, tai kortinis Carcassonne. Sako, kad Car(d)cassonne – tai stalo žaidimas 2-5 žaidėjams, partijos trukmė bus apie 20 min.
Pasirodė ir skurdokas žaidimo aprašymas. Kaip suprantu kortinėje Karkasonėje nebereikės iš kortelių sudarinėti žemėlapio. Žaidėjams reikės dėlioti kortas tam tikromis eilėmis, bandant jas padaryti patraukliomis. Nesvarbu kas tai, ar laukas, ar kelias, miestas, ar vienuolynas, žaidėjui teks pasukti galvą kur padėti kortą, kad ji atneštų kuo daugiau taškų. Trumpai kas mūsų gali laukti šiame žaidime:
Kortos kažkokiu būdu padidins eilės, į kurią jos dedamos, vertybę. Apie tai sprendžiama iš taškų laukelių esančių šalia.
Greičiausiai žaidėjai gaus tam tikrą kortų skaičių žaidimo pradžioje, formuodami savo startinę kaladę. Vėliau pasipildys po 1 (greičiausiai, kad po 1) kortą savo ėjimo metu. Dedama bus taip pat greičiausiai po 1 kortą.
Manoma, kad bet kuriuo žaidimo metu, žaidėjas galės nuspręsti pasiimti sau kokią nors pasekmės kortą ir žaidimas bus tęsiamas be jo, tol kol kiekvienas žaidėjas nepasiims sau po tokią kortą. Kyla klausimai: ar šios kortos bus atverstos ir skirtingų privalumų (tikslas kuo greičiau pasiimu, tuo geresnę gaunu) taip pat ar tokių kortų bus didelis pasirinkimas.
Žodžiu klausimų kol kas daugiau nei atsakymų. Bet šio naujojo žaidimo, bent jau aš, tai tikrai lauksim.

Šaltinis: boardgamegeek.com

3 Comments

devisergruodžio 1st, 2009 at 17:46

Sudominot…

devisergruodžio 1st, 2009 at 21:04

O Lietuvoje jis atsiras?

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisgruodžio 2nd, 2009 at 11:23

Turėtų atsirasti. Bet kiek paskaičiau forumuose, tai yra toks nusivylimas šiuo žaidimu. Pasak jų su tikru Carcassonne jis turi tik panašų pavadinimą ir dizainą.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos