Ataskaita apie sužaistas partijas #5

Bandau atgaivinti blogą, pasistengsiu rašyti dažniausiai. Lengviausia rašyti apie sužaistas žaidimo partijas. Tad šią tradiciją tesiu toliau.

 Age of Empires III

Neprigyjo šis žaidimas man. Buvo suloštos kelios partijos ir didelė žaidimo dėžė nugulė ant lentynos rinkti dulkių. Kažkaip atrodė šis žaidimas nevykęs darbininkų dėliojimo ir karinio-strateginio žaidimo mišinys. Bet vieną vakarą kažkodėl jį prisiminiau ir pasiūliau sužaisti. Ir ką gi partija visai pavyko ir buvo visai įdomi. Prie stalo sėdejom beveik naujokai, na aš prieš porą metų žaidęs keletą patijų ir du šį žaidimą matantys pirmą kartą. Bet žaidimas nesudėtingas, taisyklės greit paaiškinamos, tad neilgai trukus jau dėliojom savo kolonizatorius į laukelius. Nors kolegos žaidimą žaidė pirmą kartą, bet jį greitai perprato. Tik pradžioje man gana lengvai atiduodavo prekybos laivyną. Na bet dėl pastatų iš karto užvirė arši konkurencija. Šiame žaidime man labai neaiški kariavimo funkciją. Nelabai suprantu tikslo gamintis kareivį ir tik apskui jį siūsti į atrastas žemes. Man visada kažkaip kareivis atrodo naudingesnis atradimų funkcijoje. Ir kaip galva suveiki, ir papildomų pajamų atneša. Tad kiek aš žaidžiau niekada nekariaudavau. Kariavimo principą paaiškinau savo varžovams, bet jo matyt jie irgi nesuprato, tad per visą žaidimą nekilo nei vienas mūšis. Atradimai ir varžybos dėl naujų žemių vyko pakankamai taikiai. Varžovai stengėsi nerizikuoti ir tik surinkę nemažą armiją vykdavo atrasti žemių. Aš gi linkęs rizikuoti ir tesurinkęs 4-5 galvas jas siūsdavau atradinėti naujų žemių. Ir visai sekėsi. Berods tik kartą nepavyko nieko atrasti. Visą žaidimą pirmavau gerokai atsiplėšęs, tad per daug nesirūpinau ir nestrategavau. Bet va, paskutiniajame ėjime vienas varžovas gerai paskaičiavo padėtį ir sustrategavau labai gerai. Atėmė iš manęs poros žemių kontrolę, pasiėmė kelis, iš pirmo žvilgsnio nenaudingus pastatus, bet kad jis turėjo pastatą, duodanti pergalės taškus už kitus pastatus. Ir susumavus viską, pasirodė, kad jis mane aplenkė vienu tašku. Bus pamoka neatsipalaiduoti, o žaisti iki galo. O ši partija visai patiko, reikės šio žaidimo dar nepamiršti ir dar kada sužaisti.

Sankt Petersburg

Iš karto Age of Empires partijos ta pačia sudėtimi sulošėm ir šio žaidimo partiją. Man Peterburgas labai patinka ir dar neatsibodo, nors žaidžiamas jis jau kokius 3 metus. Kiti du šį žaidimą irgi amtė pirmą kartą. Deja, šiame žaidime, patirtis labai daug lemia. Tiesiog nesužaidęs kokios poros partijų šio žaidimo nesuprasi. Nors taisyklės labai paprastos. Tad jį laimėjau didele persvara ir man, deja, azarto nebuvo. Surinkau 10 skirtingų aristokratų ir jau tai faktiškai garantavo pergalę. Kolegoms žaidimas labai patiko, jie visą laiką varžėsi dėl antros vietos. Sužaidus patys pripažino, kad jau antrą partiją žaistų kitaip. Taigi manau, kad sekančios partijos su jais jau vyks atkakliau.

Zombie Plague

Bloge jau buvau pasidalinęs šio žaidimo versija „Pasidaryk pats“. Bet tik nesenai pastebėjau, kad tai ką aš ten pasiūlau yra vienas iš „naminių taisyklių“ variantas. Originalas pasirodo yra ir paprastesnis, ir įdomesnis. Pakuždėsiu paslaptį – prieš Kalėdas žadu orginalo versiją lietuvių kalba savo skaitytojams. Pasidarius orginalą, tos „naminės“ versijos nė nesinori. Taigi vieną vakarą dviese sėdom, kad pavaikyti žmones su zombiais. Varžovas sėdo už zombius, nors ir siūliau žaisti su automatiniais zombiais. Man gi teko 4 herojai. Iš pradžių sekėsi – gana greitai buvo apieškoti automobilis ir garažas. Name buvo rastas dvivamzdis šautuvas – tai labai rimtas ginklas prieš zombius. Dar vienas turėjo revolverį. Atrodo gyvenk ir džiaukis. Visiems 4 pavyko sueiti į namą, buvo apieškotos faktiškai visos slėptuvės, tik iki virtuvės nepavyko nusigauti. Užbarikaduoti pavyko irgi nemažai – buvo telikę keli langai ir durys. Pradėjau valyti namą nuo zombių. Aišku nuo dvivamzdžio jie krito kaip musės. Tačiau nauja jų orda vėl užplūdo namą. Ir, o varge, jiems pavyko įkasti žmogui su dvivamzdžiu, negana to jis dar užsikrėtė ir pakratė kojas. Paskui nužudė dar vieną žmogų. Likę du be rimto ginklo buvo pasmerkti. Tad zombiai nugalėjo. Zombie Plague orginali versija tikrai labai patiko ir rekomenduoju visiems jį pasidaryti. Failai spausdinimui jau greitai šiame bloge.

Mr. Jack

Labai geras variantas, kai esi dviese ir turi kokią 20 min. Lyg ir fileris, bet palaužyti galvą oi kaip reikia. Ant lentos 8 herojai su savo savybėmis, vienas jų nusikaltėlis. Vienas žaidėjas žaidžia už detektyvą ir turi surasti kuris iš 8 nusikaltėlis bei pagauti jį. Kitas žaidžia už nusikaltėlį, jo tikslas pabėgti iš kvartalo. Man teko detektyvo rolė. Jau per pirmą ratą pusė herojų tapo neitartinais. Tai jau geras ženklas. Antrajame ture atkrito dar 2. Trečiajame rate pirmą pasiėmiau Šerloką Holmsą ir jis parodė, kad dar vienas nekaltas. Liko du įtariamieji. Ketvirtajame rate vėl pavyko sužaisti taip, kad liko tik vienas įtariamasis. Pasirodo nusikaltėlis Daktaras Vatsonas. Beliko jį pagauti. Atrodo jau spastai paspesti, bet Mr. Jack tuo įdomus, kad reikia gerai paskaičiuoti viską. Penktajame rate aš vaikštau pirmas. Pasiėmiau policininką ir pastačiau barikadą toje vietoje, kur stovėjo Vatsonas. Na va dabar jau jį pačiupsiu – buvau įsitikinęs. Bet šiame žaidime jau sakiau, kad reikia paskaičiuoti viską. O aš nepaskaičiavau galimybės, kurią turėjo nusikaltėlis. O jis ja puikiai pasinaudojo. Po to sekė iš karto du jo ėjimai. Pirmuoju jis perskirstė šulinio dangčius, antrame čiupo nusikaltėlį Vatsoną ir su salyga, kad jis nematomas, pralindo pro šulinį ir dėjo kojas iš kvartalo. Va taip būna. Mr. Jack labai smagus trumpas žaidimas dviems. Retokai jį ištraukiu, bet reiktų dažniau. Beje pas mane jis lietuviškas, Brain Games leidimo. Bet šis žaidimas Lietuvoje taip ir nepaplito. Jo nematau niekur pirkti. Įdomu ar tiražas buvo greitai išpirktas, ar jis buvo labai niekingai mažas?

 

 

4 Comments

wrgruodžio 8th, 2012 at 15:52

Age of Empire papildymas sako padaro jį dar geresniu žaidimu. http://www.youtube.com/watch?v=jzegK7P8Hu0

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisgruodžio 8th, 2012 at 17:35

Geras, kad yra toks papildymas nežinojau. Panašu, kad jis prideda gerumo

deathblowgruodžio 10th, 2012 at 12:54

lauksiu Zombie Plague lietuviškos versijos ;)

Vytautas Girdzijauskasgruodžio 13th, 2012 at 1:55

Labai smagu kad gaivini, pakėlė nuotaiką ;)
Gal ir man reiktų ką nors sumesti po praėjusio šeštadienio: 5 partijos „Ghost stories“ (dvi pergalės) ir dar viena „Puerto Rico“

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos