Kalėdinė dovana blogo skaitytojams – lietuviškas „Munchkin“

Kalėdinė dovana visiems blogo skaitytojams! Yra toks labai neblogas kortinis žaidimas „Munchkin“. Tai jumoristinė RPG parodija. Tik didžiausia jo problema begalė teksto. Tai visada trigdo, kompanijoje bus, kad gerai nemokės angliškai, o ir pačiam dažnai reikia galvoti kaip išversti tą ar kitą. Ir apskritai stalo žaidimus geriausia žaisti savo gimtaja kalba. Tad ėmiausi adaptuoti šį žaidimą į lietuvių kalbą. Lengva nebuvo. Specifiška žaidimo kalba, net galima sakyti žargonas, reikalavo nemažai pasukti galvą. Na koks gavosi rezultatas, toks. Kai kuriuos terminus. ar pavadinimus gal verščiau dabar kitaip. Bet manau rezultatas vistiek gavosi geras. Tad dalinuosi juo su savo blogo skaitytojams. Jums jas tereikės atsispaisdinti ir galėsite drąsiai žaisti.

Ko reiks žaidimui? Žaidime 2 rūšių 106 kortos. Jos vadinamos durimis ir brangenybėmis. Archyve rasite jas, pdf formate. Paskutiniame pslp bus tų kortų nugarėlės. Dar archyve bus ir lietuviškos taisyklės. Ko žaidimui dar reikės? Visų pirma D6 kauliuko. Bt čia manau tikrai ne problema. Dar reikės kažko, kas skaičiuotų iki 10, parodydamas žaidėjo lygį. Kadangi žaidėjų lygis tai kils, tai leisis reikia esamą lygį kažkaip parodyti. Galima tiesiog ant lapo rašytis lygius, nubraukiant buvusį ir užrašant esamą. Bet patogiausia tam naudoti baltus centus. Kiekvienas žaidėjas priešais save pasideda tiek centų, koks jo dabartinis lygis yra.

Tai tiek. Siunčiamės iš čia. Ir linksmų visiems švenčių! Gerų Kalėdų visiems!

14 Comments

[…] This post was mentioned on Twitter by smith, Blog'ų metraštis. Blog'ų metraštis said: Kalėdinė dovana blogo skaitytojams – lietuviškas „Munchkin“: Kalėdinė dovana visiems blogo skaitytojams! Yra… http://bit.ly/h7366h #LT […]

multikgruodžio 24th, 2010 at 7:13

šaunuolis, išversti munchkin, ir kad būtų pakankamai juokinga, tai tikrai labai sunkus darbas.

man atrodo, kad durų kortose yra per daug kortų: „užkietėjęs vampyras“, „supermančkinas“, „burtininkas“ ir „karys“, nes jos kartojasi kiekviename lape.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankisgruodžio 24th, 2010 at 8:01

Iš tikrųjų per nepasižiūrėjimą kai kurios kortos susidubliavo. Atsiprašau labai tš, kas jau atsisiuntė. Dabar padėtas geras failas, galite siūstis iš naujo.

boardgamesgruodžio 28th, 2010 at 20:56

na tikrai pagarba nepatingėjai. tik tiem kas mato šį žaidimą pirmą kartą gali būti neaišku, kuri korta yra klasė, o kuri yra rasė :(

Laborantasgruodžio 29th, 2010 at 6:24

didelis didelis RESPECTás už tokias nemokamas dovanas! Pasižadu artėjant naujiesiems ir pats ką nors tokio naudingo kitiems tamstos pavyzdžiu padaryti per kitus metus… :)

Pauliuskovo 20th, 2011 at 17:01

Nuostabu rasti šį žaidimą lietuviškai, tačiau gaila, kad nėra failų (jeigu tokie egzistuoja) iš kurių buvo sukurti pdf`ai. Problema tame, kad yra įveltų klaidų, mielai jas pats pasitaisyčiau. Pvz. Angliškose taisyklėse rašoma „Deal four cards from each deck to each player“, tačiau lietuviškose taisyklėse parašyta – „Paduokite po dvi kortas kiekvienam žaidėjui“, o tikriausiai turėtu skambėti „Paduokite po keturias kortas kiekvienam žaidėjaui iš kiekvienos kaladės“. Būčiau dėkingas, jeigu kokiu būdu pasidalintumėt failų šaltiniais, nors lieka galimybė redaguoti pdf`ą, kas nėra visados patogu.

Profilio nuotrauka (pankis)
pankiskovo 21st, 2011 at 9:48

Na lietuviška versija daryta iš tų pačių pdf, tik anglų ir rusų kalbomis. Boardgamegeek.com ir boardgamer.ru visa medžiaga yra, reikia tik pasirankioti.
Nežinau iš kur ištraukei, kad žaidėjai gauna po 4 kortas. Gal čia kitoje šio žaidimo versijoje? Nes pirmojoje visi gauna po 2 kortas, dar kartą pasitikslinau originaliose taisyklėse. Galų gale juk kortų skaičius rankose limituojamas iki 5-6, o čia gautųsi, kad iškarto gauni 8 kortas.

Pauliuskovo 21st, 2011 at 14:32

Gal ir teisingai, tad keista, kodėl parašyta, „from each deck“, arba tiesiog mano anglu kalba bloga, nes viskas parašyta orginaliam pirmos versijos žaidimo taisykliu lape. 8 kortas, kad gauni, tai gali būti neblogai, nes 4 kortos iš Treasure deck, kurios dažnai patenka ant stalo, be to jeigu rankose per daug kortų, jas reikia nusimesti, nes pradžioje visi to pačio level`io.

Pauliuskovo 21st, 2011 at 14:36

Be to „Deal four cards from each deck to each player“ parašyta oficialiame puslapyje padėtose taisyklėse – http://www.worldofmunchkin.com/rules/munchkin_rules.pdf, jos atnaujintos v1.5, April 2010, gal verčiant naudojot senas taisykles, gal kuriose buvo kitaip.

deviserliepos 29th, 2011 at 15:11

perskaičiau taisykles, bet vis tiek liko neaiškumų . Pavyzdžiui, ar ėjimo metu galima padėti bet kokį kiekį daiktų, taip vadinamų “šmutkių“? Ar galima tuos daiktus dėti ne savo ėjimo metu? Vagio savybė leidžia atmesti kortą, kad “pakištum“ kitą žaidėją, o tą kortą reikia atmesti iš rankų ar iš tų kortų kurios paleistos į žaidimą, padėtos ant stalo?

Gedasspalio 13th, 2013 at 23:26

kazkodel linkas nebeveka, gal turite?

Arnassausio 22nd, 2014 at 23:10

Taaaip, norim vėl veikiančio parsisiuntimo!

Rimantasliepos 1st, 2014 at 13:25

Sveiki, as dar yra galimybe kur nors gauti lietuviska versija? buciau labai dekingas :)

Martynaslapkričio 8th, 2014 at 15:34

Gal kas turit dar šį žaidimo failą?

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos